Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с централно заключване.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Здравейте колеги,за да не отварям нова тема ще използвам тази за да споделя болката си..и така,имам проблем с централното заключване,който ми е много странен защото съм доста наясно с колите и особено с електрониката,но този проблем не ме навежда на никакви идеи.....започвам с обяснението ! Колата има допълнителна аларма защото при откачане и закачане на акумолатора се обажда,а в купето дори има обемни датчици,но незнам дали изобщо действат,както и да е....на корите зад волана отстрани има монтирано едно черничко със сиво бутонче и червен светодиод които започва да свети когато колата се заключи (но с дистанционото в ключа) и изгасва при отключване...незнам за какво е въпросната урудка,но определено е нещо към алармата...може и имобилайзер да е,незнам и аз.....загадката в случая е че колата реагира на сигнала на дистанционното и при отключване и при заключване с тази разлика,че при заключване централното не заключва и трябва с ключа....иначе си светват мигачите и светодиодчето на онова черното.....всичко си е както преди само дето на заключване не иска,а само на отключване работи централното...а сега де

Comment

Първоначално публикувано от Beretta Покажи съобщение
      Здравейте колеги,за да не отварям нова тема ще използвам тази за да споделя болката си..и така,имам проблем с централното заключване,който ми е много странен защото съм доста наясно с колите и особено с електрониката,но този проблем не ме навежда на никакви идеи.....започвам с обяснението ! Колата има допълнителна аларма защото при откачане и закачане на акумолатора се обажда,а в купето дори има обемни датчици,но незнам дали изобщо действат,както и да е....на корите зад волана отстрани има монтирано едно черничко със сиво бутонче и червен светодиод които започва да свети когато колата се заключи (но с дистанционото в ключа) и изгасва при отключване...незнам за какво е въпросната урудка,но определено е нещо към алармата...може и имобилайзер да е,незнам и аз.....загадката в случая е че колата реагира на сигнала на дистанционното и при отключване и при заключване с тази разлика,че при заключване централното не заключва и трябва с ключа....иначе си светват мигачите и светодиодчето на онова черното.....всичко си е както преди само дето на заключване не иска,а само на отключване работи централното...а сега де
      Това е най-вероятно фабрична аларма и проблема ти е в едно реленце вътре в алармата, дори да е аларма вързана към централното проблема пак е там. Трябва да поразглобиш да намериш алармата и да установиш дали тя управлява директно централното или се управлява от оригиналния модул за централно заключване на колата и при двата вариянта търси проблема в липсващ сигнал заключване от алармата - явно централното се управлява от ключа, шом се включва алармата и мигачите, има само проблем със сигнала за заключване или в самото реле което сработва при сигнал за заключване..... нещо много изписах ма нали си писал че разбираш би трябвало да нямаш проблем да я разгадаеш ако не успееш от раз ще ти пуснем схеми на електриката
      0888 232 484 - Бобо Extreme Service
      sigpic
      Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
      Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Благодаря за отзива колега,алармата със сигурност е допълнителен монтаж а не е оригинална,а централното си се упрвлява от ключа,и предполагам по пътя на логиката,че алармата просто взима сигнал от него,за мен проблема в този случай трябва да е в оригиналния модул и по точно там откъдето идва сигнала за заключване към машинките.....именно той се губи,трябва да разбера къде е този модул,и как работи...няма да се учудя ако открия и пукната спойка...това си е нормален проблем по всички коли...най-учудващото е че като въртя с ключа отвън на дръжката всичко се заключва,и после се отваря с дистанционното

Comment

Изчетох всички чуждестранни форуми,но се оказа,че точно като моя проблем никой няма...отваря с дистанционното,но не затваря,а колата приема сигнала за заключване защото светлините се пускат,и диодчето на алармата светва,и се налага да я заключвам ръчно,от ключалката на вратата,демек централното си работи идеално,но не и при опит за заключване от дистанционното ! Ужас :Х

Comment

Колега, нещо май си чел през ред. Бобо ти е написал - намери алармата и провери релето, което отговаря за заключването.
            Централното се управлява по два кабела (шини) - едната за заключване, другата за заключване - които съответно се дават към маса. Когато заключваш с ключа, ти замасяваш въпросната шина механично от датчика в ключалката. Когато заключваш с алармата, шината се свързва за момент към маса от вградено в алармата реле. Според мен именно то, или връзката към него е твоят проблем.
            166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
            ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Kъде да открия въпросната гад....модула в който е релето демек ?

Comment

Тука вече е трудното Зависи от въображението на този, който е слагал алармата. Общо взето, тръгваш по някой кабел (примерно този за лампичката) и на края ще я намериш

Comment

Точно тук се обърквам....това централно при положение че е вградено в оригиналния ключ на колата защо трябва да се управлява от допълнително слаганата аларма...не трябва ли по-скоро оригиналното централно да активира и деактивира алармата при отключване и закючване...въпросното реленце което командва централното не трябва ли да е в някой фабричен модул на автомобила......алармата би трябвало да командва централното ако и то е допълнително монтирано или се бъркам?

Comment

Тука можем само да гадаем как е свързано, при положение че сам твърдиш, че не си със заводската аларма

Comment

може ли някой да ми каже къде се намира релето за отключване на багажника на алфа 147 1,6 120 конски сили модел 2002 година преди фейслифта

Comment

Working...
                      X